Датикум АД, част от Сирма Груп Холдинг, представи иновативната си Daticum Cloud платформа за виртуални центрове за данни.

Тя използва най-съвременните софтуерни продукти, системи и приложения в облачна среда и осигурява на бизнеса надеждни и сигурни функционалности като IaaS, PaaS, BaaS, Инфраструктурата като код (IaC), DRaaS и други. Базирана е на водещата в света технология за виртуализация на VMware. Достъпът до нея осигурява на бизнес потребителите множество допълнителни опции, като софтуер и услуги, а провизирането им е изключително лесно и интуитивно.

“През платформата клиентите могат да си създадат свои приложения и решения, благодарение на набора от различни инструменти, които им предоставяме. С помощта на иновативното решение, всеки клиент може да управлява и да добавя нови услуги, чрез портал за самоуправление. Daticum Cloud платформата осигурява на бизнеса надеждни функционалности, спестява ресурси, осигурява неограничена мащабируемост и гарантира, че точните ИТ ресурси са на разположение на клиента по всяко време. В добавка – моделът на плащане „Pay-per-use“ осигурява ясна визия за разходите на клиентите на платформата, защото се плаща само за потребяваните ресурси” – посочи Георги Цеков, Изпълнителен директор на Датикум.

Друго конкурентно предимство на платформата е, че съдържа огромен набор от иновативни функционалности като създаване на частни облаци, самообслужване на контейнери, клъстери (Kubernetes, Docker Host), KVM функционалност, предварително дефиниран софтуер, PaaS услуги, хибридни облачни приложения и др. Платформата предлага и анализи за повишаване ефективността на клиентските ИТ процеси като контрола на достъпа, дефинирането и управлението на задачи, тяхната автоматизация, работните потоци, отчитането и анализа. Не на последно място, е осигурена постоянна поддръжка от сертифицираните инженерни екипи на компанията.

Новата платформа като услуга, ще даде достъп на клиентите до три основни елемента – възможност за оркестрация на контейнери с отворен код и за директно управление на Кубернетис клъстъри, технологии за контейнеризация (докер контейнери/хостове) и Инфраструктура като код (IaC). Това са примери за ресурси, достъпни за клиенти като ИТ компании, които са критично важни за създаване на софтуерни продукти.

По този начин, клиенти като например софтуерни разработчици, могат да се провизират необходимите ресурси и да създадат свои приложения и решения, благодарение на набора от различни инструменти, до които имат достъп. Това е основната част от инструментите, необходими за обезпечаването на процеса по създаване на софтуерни решения и автоматизация на всички процеси от едно място.

Наборът от подобни функционалности осигурява бърз, лесен и безпроблемен процес на компаниите, давайки им възможност да реализират иновативните си идеи и ускорят процеса на софтуерната разработка, без да се ограничават от достъпа до съвременни технологии, изчислителна мощ и ИТ инфраструктура.

“За успеха на нашите решения и иновативни услуги допринася фактът, че поддръжката им се предоставя и гарантира от нас или съответните партньори. Това дава възможност на бизнесите да се фокусират върху основните си операции, маркетинг и продажби, прехвърляйки върху Датикум грижата за инфраструктурната и техническата част. Тъй като мисията ни е да развиваме своята партньорска екосистема, Channel partners също ще имат възможност да продават SaaS през платформата и да развиват своя бизнес”, допълни още Георги Цеков.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn