За компанията

Датикум АД е акционерно дружество, създадено през 2008 г. с цел да отговори на нарастващото търсене на дейта центрове от международен клас. За разлика от традиционните центрове за съхранение на данни, Датикум предоставя пълната гама управляеми услуги – облачни технологии, отдаване под наем на хардуерни сървъри и оборудване, колокация, изграждане и поддържане на частни облачни системи, системна интеграция и поддръжка, доставка на хардуер и софтуерни лицензи и други. Използвайки услугите на Датикум АД, нашите клиенти намаляват драстично разходите си за изграждане и поддържане на ИТ инфраструктура и оборудване.

Мисия

Нашата мисия е да бъдем лоялен и предпочитан партньор за нашите клиенти, да подпомагаме техния бизнес, посредством предоставяне на висококачествени и надеждни услуги, както и да им помагаме да постигат целите си чрез нашия опит и знания, които сме натрупали през годините.

Ние вярваме, че заедно можем да постигнем повече. Затова работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, партньори и доставчици, за да предоставим възможно най-добрите услуги за ИТ инфраструктура.

Визия

В Датикум АД вярваме, че удовлетвореността на нашите клиенти е най-важният индикатор за нашия успех. Затова в дългосрочен план ние искаме да осъществим успешно и устойчиво фирмено развитие, основавайки се на непрекъснатото усъвършенстване и модернизиране на нашите услуги, фокусиране върху иновациите, добрите бизнес практики и коректно отношение към клиенти и доставчици.

Сертификати

QLOUD

Датикум и облачната платформа на Датикум са сертифицирана по следните стандарти:

ISO 9001

Управление на качеството

ISO 27001

Информационна сигурност

ISO 27018

Сигурност на информацията за облачни услуги.

ISO 27017

Съответства на изискванията на стандарта

ДАТИКУМ е оторизиран Services Provider (MSPLA) на Майкрософт и предлага пълната гама от продукти нужни за вашият бизнес!

ОБЛАЧНАТА ПЛАТФОРМА НА ДАТИКУМ Е СЕРТИФИЦИРАНА ПО ISO/IEC 27018:2014 СТАНДАРТ ЗА СИГУРНОСТ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ В ОБЛАЧНА СРЕДА!