Защитете бизнеса си в дигиталната реалност чрез SentinelOne

Все повече компании разчитат на облачни услуги, което придава особено важно значение за иновативните и доказани решения и тяхната сигурност в облака. Разбирането на важността от въвеждането на защитни мерки в  облачните услуги е от решаващо значение за опазването на чувствителните данни и осигуряването на защитена среда. Сигурността в облака включва набор от мерки, одити и тестове предназначени да защитават данни, приложения и инфраструктура, хоствани в облака.

Автономна платформа с ИИ

SentinelOne е интелигентна платформа за киберсигурност, която предоставя всички необходими функционалности за постигане на превенция, установяване, реакция и отстраняване на кибер заплахи/уязвимости, покриваща всички активи на една компания. Платформата е революция в сегмента на киберзащитата, защото осъществява контрол върху „неизвестните опасности“. И всичко това с кибер бързина.

Услуга за защита на устройства в реално време

В платформата са интегрирани множество патентовани алгоритми с ИИ, които защитават вашите устройства и системи срещу най-широк набор от кибер заплахи. Чрез нея се елиминира зависимостта от свързаност, латентност в облака и човешката намеса, алгоритмите с ИИ предотвратяват известни и неизвестни заплахи в реално време.

Активно установяване на заплахите и отговор

С помощта на SentilenOne, вашите устройства се самозащитават и “самолекуват”, като автоматично спират подозрителни процеси, поставят под карантина, коригират и дори връщат назад събития, за да поддържат с хирургическа прецизност крайните точки в постоянно чисто състояние. SentinelOne позволява да улавяте практически всякакви заплахи и постигате независимост с по-малко усилия.

Защита за вашата мрежа и IoT устройства

SentinelOne освен че защитава данните ви, с негова помощ предпазва и цялостната ви мрежа. Ranger осигурява видимост на мрежовия трафик, както и на свързаните IoT устройства, като помага за откриване на подозрителни дейности, аномалии и потенциални заплахи. Той позволява на екипите по сигурността да наблюдават мрежовите комуникации и да идентифицират потенциални заплахи в реално време.

Конкурентни предимства на платформата

Съществуват множество решения за киберсигурност, при които обаче човешката намеса все още е съществен компонент. Какво отличава SentinelOne от останалите решения на пазара?

 • Повечето решения все още разчитат много на дефиниции/скриптове за откриване на вируси. SentinelOne разчита предимно на отлично развит поведенчески и статичен анализ посредством изкуствен интелект и machine learning, което е много по-ефективен метод.
 • При SentinelOne, възстановяването и борбата със заплахите може да бъде изцяло автоматизиран процес. При останалите производители това липсва или може да се постигне чрез писане на скриптове.
 • Със SentinelOne може да се направи отдалечена сесия към работна станция или сървър и да се изпълняват пълни PowerShell или CMD команди. При други производители това е невъзможно или налага закупуване на допълнителен лиценз.
 • SentinelOne може да възстанови изтрити или криптирани файлове до оригиналния им вид.
 • SentinelOne EPP + EDR функционалностите се предоставят от един автономен агент, докато при други решения е необходимо допълнителен агент или изобщо липсват такива фукнции.
 • SentinelOne може да управлява USB, Bluetooth устройства и Защитната стена на операционната система. При много конкурентни решения тези функционалности липсват.

Как работи?

Уникалната технология позволява на инсталиран End point агент самостоятелно да оценява файлови и безфайлови заплахи без връзка с cloud или необходимост от външна намеса. Самостоятелно се изпълняват следните функции по защита:

 • Защита от 0-day атаки, онлайн и офлайн;
 • Windows rollback – моментално възстановяване на пострадали от ransomware файлове;
 • Защита на крайната точка посредством: Static AI, Behavioural AI, Exploits, зловредни скриптове, Lateral Movement в реално време;
 • Откриване на заплаха или развиваща се атака;
 • Автоматичен, както и възможност за ръчен “лов” на заплахи в инфраструктурата;
 • Спиране на атаката и поставянето на вредните файлове под карантина за последващ анализ;
 • Изчистване на инфекции и защита в реално време;
 • Заличаване на всички промени направени от заразата;
 • Вградена Threat intelligence защита, която няма нужда от постоянна връзка с облака;
 • Prevention, Detection & Response функции.

Ползи за бизнеса

SentinelOne е доказано решение което работи 24/7 за корпоративната сигурност и печалби

Платформата осигурява точното решение за вашата организация, съответстващо на инфраструктурните ви нужди. Лесно мащабирате и избирате между облачно и/или локално управление, офлайн поддръжка и надежден API.

Единичен, холистичен агент

Предоставя сигурност в реално време на устройството и напълно автономна работа. Радвате се на лекотата и висока производителност, без разлика дали работите на PC, Mac, Linux, VDI.

Интеграции за сигурност

SentinelOne може да служи като платформа или като интегратор.

Със SentinelOne получавате най-доброто от най-доброто

Развитието на платформата е резултат от съвместната работа с индустрията за сигурност и е съобразено със специфичните изисквания на конкретни вертикали за постигане на съвместимост и доказано работещ модел. Глобалните индустриални лидери се доверяват на платформата, която е предпочетен избор на корпоративно решение за сигурност на крайните устройства.

Екипът на Daticum е официален партньор на SentinelOne за България и предоставя пълния набор от функционалности на софтуера като месечна услуга без да се налага закупуването на лицензи.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn